Over ons

Studio Kohané werd in 2008 door een groep enthousiaste leden van Kohané opgericht. De bedoeling was om jongeren tussen 12 en 18 jaar de kans te geven om met theater kennis te maken en hun eerste stappen op de planken te kunnen zetten. De ambitie voor het eerste werkjaar was bescheiden. Er zouden een aantal workshops georganiseerd worden en door middel van oefeningen de jeugdige leden van Studio Kohané wat technieken aangeleerd worden. Dat eerste jaar hadden de jonge spelers van Studio Kohané al meteen een kleine bijdrage bij de productie Comme Chez Swa van Kohané. Tussen de scènewissels in verrasten ze het publiek met versnaperingen en hielpen ze snel de rekwisieten wisselen. Dit smaakte naar meer zodat de werkgroep van Studio Kohané besefte dat het niet mogelijk zou zijn om deze enthousiaste eerste lichting een heel jaar met oefeningen te kunnen zoet houden. In allerijl werd een eerste productie in de steigers gezet. Johan Bonte, Ingrid Frenier en Bastian Piepers namen elk de regie van een deel van Studio’s eerste productie “Nooit Gezien” voor hun rekening.

Het startschot was gegeven en in de volgende jaren volgden vele succesvolle producties, zoals “Animal Farm”, “Dwazen”, “Ongelikt” en “Assepoester”. Zoals bij een jeugdgroep kan verwacht worden, verandert de spelersgroep regelmatig grondig. De gedrevenheid en de inzet is daarentegen nog steeds even groot. Studio Kohané is intussen een vaste waarde in Lendelede.

Met het seizoen 2019-2020, de groep is intussen 11 jaar actief, breekt een nieuwe periode in het bestaan van de vereniging aan. De groep heeft intussen een eigen en nogal verschillende werking waardoor na overleg met Kohané beslist werd om de jongerenafdeling te verzelfstandigen. Studio Kohané staat sindsdien op eigen benen.

De bestuursploeg van Studio Kohané bestaat uit:

  • Voorzitter Axelle Seynhaeve
  • Ondervoorzitter Johan Bonte
  • Secretaris Siska Geerardyn
  • Penningmeester Marie-Claire Hanson