Helena

Affiche Helena

Met veel spanning stellen we u hierbij onze volgende productie voor. Na onze feestproductie van vorig jaar hebben we dit jaar een verrassing van formaat. Twee Studioten stelden spontaan voor om de regie van de huidige productie op zich te nemen. Axelle is lid van Studio Kohane sedert de start in 2009 en speelde in alle 10 de producties mee. In een creatieve tandem met Ruth sturen beiden onze jonge bende doorheen het repetitieproces.

Na wat zoeken naar een geschikt stuk, kwamen we snel terecht bij een verhaal geschreven door een jonge schrijfster van nabije bodem. Bieke Vanlaeken uit Zwevegem schreef “Helena” enkele jaren geleden voor de jeugdgroep van toneelgroep Tope uit Avelgem. Het werd meteen een schot in de roos. Intussen gaf Bieke het verhaal uit in boekvorm. Het is sedert eind vorig jaar te koop in de boekhandel. Voor wie wil: een gesigneerd exemplaar is verkrijgbaar via onze groep. Biekes levensfilosofie: de magie van fantasie.

“Helena” vertelt het verhaal van een jong meisje dat ernstig ziek is en vele dagen van haar jonge leven in het ziekenhuis doorbrengt. Helena gebruikt haar fantasie om de lange dagen door te maken. Haar fantasieën helpen haar om haar ziekte even te vergeten en slepen zowel Helena als het publiek mee in een groot avontuur vol rare regeltjes en plezier!

“Helena” is een schitterend fantasierijk verhaal van een jonge schrijfster, gebracht door onze Lendeleedse jongeren. Je voelt al vanaf het begin dat Bieke een geboren verhalenvertelster is. Het stuk zit vol variatie en is doorspekt met humor, verdriet en de wil om verder te doen. Een warm stuk ook. Onze jonge spelers geven opnieuw het beste van zichzelf en maken van “Helena” een sprankelende, warme en talentrijke voorstelling. Zij hopen dat u hun creatieve werk komt waarderen. U bent welkom. Reserveer nu!

Spelers:

Stien Acx
Silke Allemeersch
Yinthe Banckaert
Jens Callewaert
Anthea Devos
Siska Geerardyn
Louise Moortgat
Ime Nolf
Myrthe Nolf
Fran Van Wuytswinkel
Kato Van Wuytswinkel
Camille Vancoillie
Floor Vanhaesebrouck
Anaëlle Waelkens
Suzanne Wastyn

Medewerkers:

Reservaties Marie-Claire Hanson
Decor Jef en Wim Doise, Karel Geerardyn
Techniek Ewoud Vansteenkiste
Kledij Tish Leenkneght
Grime Paulien Pottie, Hilde Delanghe,
Tish Leenkneght, Stefanie Pollie
Regie Axelle Seynhaeve, Ruth Nolf
Overige Heleen Bonte, Johan Bonte, Tine Debaets, Bastian Piepers

Studio Kohane dankt van harte Rik Duvillier voor het verzorgen van de techniek in Den Tap, alle ouders voor het vertrouwen in onze groep en de hulp bij de productie, de Cultuurdienst van de gemeente Lendelede voor de vlotte samenwerking en de Sint-Jozefskliniek Izegem.